Mercedes-Benz Car Forums


Reply
Thread Tools Display Modes

1993 Mercedes 190E gas,will not start please help

 
jlee_evans@hotmail.com
Guest
Posts: n/a
 
      12-04-2006
Ok, we have a 1993 Mercedes 190E model, believe it is the 2.3 L. About
3 months ago it quit while someone was driving it. So it was parked
while we found time to work on it, we tried starting it one evening and
it fired up fine, ran for five minutes and then quit. It has not
started since, it does crank. We have done the following and are out of
ideas:

Changed the distributor cap
New rotor button
New coil
New crank sensor

The problem we have narrowed down to after all of this is that it is
still not getting spark/fire to the plugs. I have tested to see if it
has an alarm (by locking doors with window down, from outside with a
key, reach in pulled the plunger and opened the door. Also tried just
pulling the inside handle, neither time did the alarm go off if it has
one), assuming it does we've been told this could be the problem. Thing
is, we don't know where it is located or what to check on it. Also,
assuming it doesn't have a security system, what else could be the
cause? Please post any ideas, as we are near taking it to a mechanic
and would rather not cough up all the $$$. Thanks!

 
Reply With Quote
 
 
 
 
macdrone
Guest
Posts: n/a
 
      12-05-2006

http://www.themercedesforums.com/(E-Mail Removed) wrote:
> Ok, we have a 1993 Mercedes 190E model, believe it is the 2.3 L. About
> 3 months ago it quit while someone was driving it. So it was parked
> while we found time to work on it, we tried starting it one evening and
> it fired up fine, ran for five minutes and then quit. It has not
> started since, it does crank. We have done the following and are out of
> ideas:
>
> Changed the distributor cap
> New rotor button
> New coil
> New crank sensor
>
> The problem we have narrowed down to after all of this is that it is
> still not getting spark/fire to the plugs. I have tested to see if it
> has an alarm (by locking doors with window down, from outside with a
> key, reach in pulled the plunger and opened the door. Also tried just
> pulling the inside handle, neither time did the alarm go off if it has
> one), assuming it does we've been told this could be the problem. Thing
> is, we don't know where it is located or what to check on it. Also,
> assuming it doesn't have a security system, what else could be the
> cause? Please post any ideas, as we are near taking it to a mechanic
> and would rather not cough up all the $$$. Thanks!



Fuses, replace all of them first, then see if the wiring harness is
frayed by cutting some plastic by the injectors. They used
biodegradable insulation from 89-93 because the US said they had to.
Once they short your screwed about 600 new becuase you probably wont
find a good one used. Once you try that email me.

 
Reply With Quote
 
 
 
 
The Spanish Inquisition
Guest
Posts: n/a
 
      12-05-2006
macdrone wrote:

> Fuses, replace all of them first, then see if the wiring harness is
> frayed by cutting some plastic by the injectors. They used
> biodegradable insulation from 89-93 because the US said they had to.


Does that mean they didn't use biodegradable wiring on euro models?

Ximinez
--
Our three weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...
and an almost fanatical devotion to the Pope....
http://www.ai.mit.edu/people/paulfitz/spanish/t1.html
http://www.youtube.com/watch?v=gldlyTjXk9A
 
Reply With Quote
 
macdrone
Guest
Posts: n/a
 
      12-05-2006

The Spanish Inquisition wrote:
> macdrone wrote:
>
> > Fuses, replace all of them first, then see if the wiring harness is
> > frayed by cutting some plastic by the injectors. They used
> > biodegradable insulation from 89-93 because the US said they had to.

>
> Does that mean they didn't use biodegradable wiring on euro models?
>
> Ximinez
> --
> Our three weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...
> and an almost fanatical devotion to the Pope....
> http://www.ai.mit.edu/people/paulfitz/spanish/t1.html
> http://www.youtube.com/watch?v=gldlyTjXk9A


As far as I know they used it on all model, they only had one place
pumping out the wiring back then.

 
Reply With Quote
 
Tiger
Guest
Posts: n/a
 
      12-08-2006
Overload relay fuse... overload relay and fuel pump relay... all located
behind your battery behind the black plastic cover.


 
Reply With Quote
 
 
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1993 190E Speakers Stop/Start Working Will Deatrick E Class 4 10-19-2006 12:06 PM
91 Mercedes 350SDL will not start! Help. Please? narftroz S Class 5 06-28-2006 05:36 PM
190E, not driving smoothly, please help Guenter Scholz E Class 6 11-23-2005 09:04 AM
300E: Wont start. Please Help me, please Chuckyg E Class 2 06-17-2005 01:20 AM
HELP! HELP! HELP! Belts Are Not Turning on 300SD while motor is running nw S Class 10 08-22-2004 04:13 AM


All times are GMT. The time now is 02:24 AM.